Hvad søger du?

Pressemeddelelse: Fællesindkøb Fyn vælger unik løsning

Innovativt it-system gør kommuners fællesindkøb meget lettere. Flere og flere danske kommuner finder sammen i indkøbsfællesskaber, for at kunne opnå bedre priser og vilkår hos deres leverandører.
08-06-2012

Besværlig proces

Men oftest bliver den proces besværliggjort af, at kommunerne har vidt forskellige indkøbssystemer, til at holde de e-kataloger, der indkøbes fra opdaterede. Det gør den danske softwareproducent Comcare nu noget ved. I samarbejde med de fem fynske kommuner i Fællesindkøb Fyn - det er Assens, Faaborg-Midtfyn, Kerteminde, Nordfyn og Nyborg - har Comcare udviklet et system, der kan håndtere e-katalogerne og alle elektroniske ordrer og få de forskellige systemer til at arbejde sammen, fortæller indkøbschef i Fællesindkøb Fyn, Jeanet Vandling.

- Vi stod med et akut problem, idet vi i de fem kommuner havde fire forskellige e-handelsløsninger. Så forenklet sagt betød det, at vores leverandører skulle aflevere fire forskellige slags e-kataloger. Og at vi samtidig skulle bruge tid på at administrere dem, fortæller Jeanet Vandling, der ser frem til at det nye system kommer i drift i løbet af august.

- Det bliver spændende og er noget helt unikt, for det er ikke et produkt, der findes på markedet i dag. Hvor store besparelser vi får ud af det er svært at sige, da der som sagt er tale om et udviklingsprojekt. Men det handler også mest om, at vi får en meget højere kvalitet i vores administration af e-handelskatalogerne, samtidig med, at det bliver nemmere at administrere, siger Jeanet Vandling.

Borgmester i Assens Kommune, Finn Brunse (A), glæder sig over det nye tiltag.

- Som kommune har vi et ansvar over for vores borgere om, at vi får mest muligt ud af de penge vi har til rådighed. Indkøbsfællesskabet sikrer at vi får større volumen og dermed bedre priser og et system, der kan være med til at optimere vores indkøbsprocesser kan jeg kun hilse velkommen, siger borgmesteren.

Leverandøren opnår også en besparelse

Det bliver ikke kun kommunerne, der får en økonomisk gevinst. Når leverandørerne fremadrettet skal levere e-kataloger tilpasset Fællesindkøb Fyn, behøver de kun aflevere ét e-katalog imod de nuværende fire.

30 kommuner har allerede sagt ja

Den fynske løsning er en videreudvikling af Comcares egen portalløsning Bizisland Kommune, som bruges i 30 af landets 98 kommuner. Salgs- og projektchef Stig Larsen håber naturligvis, at flere vil begynde at bruge systemet.

- Vi forventer faktisk, at antallet er fordoblet i løbet af 2012. Men indtil det sker, så giver vi nu vores kunder en mulighed for, at de kan indgå i indkøbsfællesskaber med kommuner, der har andre systemer. Vi gør det på en måde, så de alle sammen får en fælles indgang. Uanset om der er 5, 9 eller 17 kommuner. På den måde er der flere der får indsigt i, hvad det er Bizisland Kommune kan. De beregninger der er lavet på Bizisland Kommune viser, at kommunerne i gennemsnit kan spare cirka 50 pct af den tid, som de normalt bruger på kataloghåndtering. Og kommunen behøver ikke engang at skifte sit eksisterende indkøbssytem ud. For vores løsning, der udelukkende håndterer e-katalogerne og e-ordrerne, kan anvendes sammen med alle eksisterende indkøbssystemer i Danmark. Så indkøberne kan arbejde videre i det system de plejer, uden at skulle bruge tid på at sætte sig ind i et nyt system, siger Stig Larsen.

Yderligere oplysninger om Bizisland Kommune og Fællesindkøb Fyn

Indkøbschef Jeanet Vandling,Fællesindkøb Fyn, mobil 7253 1191
Salgs- og projektchef Stig Larsen, Comcare, mobil  2614 2828

 

Fakta om Comcare A/S

Comcare har leveret it-systemer til den offentlige sektor i 13 år. Ud over Bizisland Kommune tilbyder Comcare indkøbs- og fakturabehandlingssystemet Rakat samt forsikringsstyringssystemet CC Insurance. Virksomheden har i de seneste år haft en massiv vækst og er udnævnt til Gazellevirksomhed i Dagbladet Børsen i 2007, 2008 og 2009.