Hvad søger du?

Vidensbanken: Softwareudvikling med kunden i centrum – vision eller illusion

En velfungerende dialog mellem brugere og udviklere er afgørende for at skabe effektive software løsninger!
Det er vigtigt at fleksibiliteten ikke sker på bekostning af brugervenlighed
08-01-2019

I Comcare har vi en vision om, gennem indgående forståelse af vores kunders behov og processer, at levere markedets mest brugervenlige og effektive løsninger. Dette kan kun lade sig gøre gennem en tæt og åben dialog, og stiller krav til både vores kunder og os som leverandør. Men er dette en illusion, som vi bilder os ind sker i samråd med kunderne?

Svaret er - nej! Det er bestemt ikke en illusion, men den måde alle virksomheder bør udvikle brugervenlige it-løsninger på.
Comcare ønsker fortsat og løbende at indgå i en dialog, hvor kunderne medvirker til at forme fremtidens e-handelsløsninger. Vi ønsker at vejlede den enkelte kunde, så vi sikrer at specifikke løsninger ikke kompromitterer brugervenlighed og effektivitet. Men det kræver energi, initiativ og gåpåmod for at opretholde dialogen i en travl hverdag for både kunden og virksomheden bag produktet.

Comcares løsninger skal eksempelvis tilbyde uproblematisk integration til kunders ofte komplekse bagvedliggende systemlandskab, men det er os magtpåliggende, at vi beskytter vores brugere fra den kompleksitet, som ofte findes i eksempelvis økonomisystemer. Dette betyder også, at vi, i samarbejde med kunderne, vil søge at opnå en mere ensartet og simpel brugeroplevelse uanset kompleksiteten i det bagvedliggende systemlandskab.

Vi ønsker at levere løsninger, der nemt kan tilpasses den enkelte kundes behov, men det er vigtigt, at fleksibiliteten ikke sker på bekostning af brugervenlighed og ender med at gøre løsningerne mere komplekse at anvende og ikke mindst for Comcare at vedligeholde.

I Comcare er vi ikke i tvivl om, at en forpligtende, ansvarsfuld og åben dialog mellem os og vores kunder er vejen til bedre løsninger, og vi er altid parate til at løfte vores del.

Af Erik Anker, 
Udviklingschef,
Comcare A/S