COMCARE OG MERCELL SAMMENLÆGNING

I september 2020 blev Comcare opkøbt af det norske selskab Mercell.

Dette opkøb medfører at både Comcare, Truelink, Tricom og Aksess Innkjøp nu bliver en del af Mercell-gruppen og dermed samles en kompetence inden for Procurement, Kontraktstyring og Analyse i et fælles selskab.

Opkøbet har åbnet op for en række spændende muligheder, da de fire selskaber har virkelige gode og etablerede løsninger, men dog også en række overlappende funktionalitet.I fællesskab har vi derfor kigget på, hvordan en fremtidig fælles løsning vil se ud.

Én fælles Mercell platform
Mercells fremtidige platform vil bestå af de bedste moduler fra hver virksomhed, som vi i fællesskab kommer til at arbejde videre med. Vores fælles Mercell platform vil blive ensartet i funktionalitet og vil få en ensartet brugergrænseflade. Mercell platformen vil samle vores eksisterende moduler og tilbyde håndtering af både strategisk udbudstyring og operational anvendelse i kontrakternes levetid.

Vi fortsætter arbejdet med det eksisterende RakatX Kontrakt- og Katalogstyring, som vil blive yderligere opgraderet med funktionalitet fra de andre kontraktstyringsmoduler. Ligeledes bliver funktionaliteten i RakatX Indkøb samlet i én fælles indkøbsplatform med funktioner fra de andre indkøbsmoduler i Mercell Procurement.

På den måde får alle kunder en opgradering med den bedste funktionalitet fra de eksisterende moduler, da vi nu samler vores mangeårige erfaring til udvikling af en fælles Mercell platform.

Fælles produktnavne og tidshorisont
Samtidig med denne sammenlægning, vil produkterne skifte navn til Mercell Procurement (tidligere indkøb) og Mercell Contract Management osv.

Vi fortsætter med konverteringerne til Kontraktstyring og Katalogstyring som planlagt med de enkelte kunder. På indkøb medfører sammenlægningen desværre en forsinkelse for dem, der stod først til at blive konverteret til RakatX Indkøb. Dette beklager vi dybt!
Vi vurderer dog, at det er vigtigt, at vi sikrer, at den fremtidige platform er helt klar, inden vi ruller den ud, og kunderne konverteres til det produkt hos Mercell, der vil blive en del af den fremtidige platform.

Vi vil i december melde en tidshorisont ud for Mercell Procurement, og vi vil der mere præcist informere om, hvornår vi forventer at påbegynde konverteringen til det nye opgraderede indkøbsmodul i 2021.

I arbejdet med det fælles indkøbsmodul har vi medtaget de udviklingsplaner og ønsker, som løbende er blevet indmeldt. Disse vil blive vurderet og indarbejdet i planerne for Mercell Procurement. Vi vil løbende sende kommunikation ud på status for denne lancering.

Ressourcer skaber værdi
Sammen står vi endnu stærkere, vi har nu flere ressourcer, og vi kender en masse til behovene til vores løsninger. Derfor ved vi også, at ved at udvælge de allerbedste moduler og opgradere dem til én løsning, får vi også det stærkeste produkt på markedet.

Hvad betyder det for vores kunder?
Det kan siges ganske kort: Konverteringen på Kontrakt- og Katalogstyring fortsætter, indkøbsmodulet bliver forsinket, men leveres i faser startende i Q1 2021.  Samtlige kunder får en endnu bedre udgave af disse moduler.

Når jeres konvertering nærmer sig, vil vi løbende tage fat i jer hver især, for en konkret plan for jeres konvertering til Mercells samlede løsning, samt hvordan vi sikrer jeres opgradering til den fælles platform.